Ina: Dobit od 1,96 milijardi kuna u zakonske rezerve

Bez autora
Jun 19 2012

Glavna skupština Ine donijela je odluku da se dobit iz prošlogodišnjeg poslovanja od 1,96 milijardi kuna rasporedi u zakonske rezerve i zadržanu dobit te odluku o dopuni djelatnosti kompanije. Ina d.d. je prošle godine ostvarila dobit u iznosu od 1,96 milijardi kuna, a prema odluci Glavne skupštine iznos od 98,3 milijuna kuna rasporedit će se u zakonske rezerve, a 1,87 milijardi kuna u zadržanu dobit. Donesena je i odluka o dopuni djelatnosti kojima se bavi ta naftna kompanija, pa će se ubuduće Ina moći baviti s još 30-ak djelatnosti, među kojima je i niz djelatnosti vezanih za zaštitu od požara, skupljanjem i prijevozom otpada za potrebe drugih, skupljanjem, oporabom i/ili zbrinjavanja otpada, izvozom otpada, poslovima praćenja kakvoće zraka i emisija u zrak, stručnim poslovima zaštite od buke i od ne-ionizirajućeg zračenja, kao i upravljanjem i održavanjem nekretnina itd.

Ina: Dobit od 1,96 milijardi kuna u zakonske rezerveGlavna skupština Ine donijela je odluku da se dobit iz prošlogodišnjeg poslovanja od 1,96 milijardi kuna rasporedi u zakonske rezerve i zadržanu dobit te odluku o dopuni djelatnosti kompanije, navodi se u priopćenju sa danas održane Skupštine objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ina d.d. je prošle godine ostvarila dobit u iznosu od 1,96 milijardi kuna, a prema odluci Glavne skupštine iznos od 98,3 milijuna kuna rasporedit će se u zakonske rezerve, a 1,87 milijardi kuna u zadržanu dobit.

Donesena je i odluka o dopuni djelatnosti kojima se bavi ta naftna kompanija, pa će se ubuduće Ina moći baviti s još 30-ak djelatnosti, među kojima je i niz djelatnosti vezanih za zaštitu od požara, skupljanjem i prijevozom otpada za potrebe drugih, skupljanjem, oporabom i/ili zbrinjavanja otpada, izvozom otpada, poslovima praćenja kakvoće zraka i emisija u zrak, stručnim poslovima zaštite od buke i od ne-ionizirajućeg zračenja, kao i upravljanjem i održavanjem nekretnina itd.

Skupština je dala razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za poslovnu 2011. godinu.

Na Skupštini je bilo prisutno 9.566.197 glasova ili 95,662 posto od ukupno 10.000.000 glasova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik